Eksklusive kaffeprodukter levert hjem til deg
(0)
Nettleseren din må oppgraderes. Du har Internet Explorer version {%ieversion%}. Gå til
www.microsoft.com
for å laste ned siste versjon av Internet Explorer.
Kaffeblogg
AeroPress bryggeguide
AeroPress er den geniale og enkle håndbryggeren fra amerikanske Aerobie, Inc. AeroPress foretrekkes av både hjemmebryggere og profesjonelle baristaer for sine uovertruffne smak. Mange vil også mene at AeroPress er den enkleste måten å få til et godt resultat som nybegynner innenfor håndbrygging. Se også videoen nederst i artikkelen for en mer utfyllende forklaring!
Dette trenger du:
AeroPress
En god kaffekvern
En presis vekt
En stor kopp
Kaffebønner
Slik går du frem
Kok opp 2-3 dl vann.
Kvern opp kaffe til filtermalt. Vi foreslår 15 gram kaffe til 2 dl vann, evt. 18 gram til 2,5 dl vann.
Sett AeroPressen opp ned oppå en vekt og tøm i den nykvernede kaffen. Nullstill vekten.
Hell i vann rolig til vekten viser ønsket mengde, 200 g for 2 dl. Rør litt rundt slik at all kaffen kommer i kontakt med vannet og la stå i ca. 1 minutt.
Skyll filteret i litt varmt vann for å bli kvitt papirsmak. Legg filteret i filterholderen og monter den så på toppen av AeroPressen.
Snu AeroPressen forsiktig rundt og plasser den på en stor kopp. Press sakte nedover med et jevnt trykk.
En stor kopp nybrygget AeroPress-kaffe er nå klar til å nytes. Velbekomme!
Kommentar
Jeg elsker aeropress og brygger forskjellig typer kaffe. Jeg har imidlertid funnet min vri på det. Denne metoden fører til meget kort kontakttid og en noe underekstrahert kaffe. Jeg synes likevel jeg får frem alle smakene, som når man brygger ordinært. Følgende:
1) Skyller filter og monterer på filterholder. Monterer aeropressen oppå kaffekopp / kanne i samme vei som den skal være under pressing (motsatt enn normalt)
2) Heller i 15 gram nykvernet presskannemalt kaffe i aeropressen montert samme vei som det skal være under pressing (altså motsatt enn normalt)
3) Heller på 240 gram frisk vann med temperatur 88 grader
4) Lar kaffen trekke i 60 sekunder
5) Presser ned
Får en rundere smak enn ordinært. Prøv forskjellen - det kan være mer smak i denne metoden enn teknikken skulle tilsi! Det skal nevnes at jeg også brygger på ordinær metode andre ganger.
Anonym eller
Hei!
Takk for at du deler dine erfaringer. Det finnes masse varianter når det gjelder brygging med AeroPress, enten den brukes 'opp-ned' eller 'riktig vei'. Det er jo det med at man kan prøve seg frem med ulike metoder som er så kult med nettopp AeroPressen ;)
Smaken av Kaffe
Skriv kommentar
Toggle navigation
Brands
Hario
AeroPress
Chemex
Kaffetilbehør
FAQ
KAFFEBLOGG
×
Søkresultater