De fleste har fått med seg at det de senere årene har foregått en revolusjon innn kaffe i Norge. Norges første kaffebar, Rooster Coffee, dukket opp i Oslo i 1994 og siden den gang har antallet kaffebarer eksplodert over hele landet. Markedet ser ikke ut til å få nok av god kaffe, og utviklingen fortsetter derfor stadig.
Etter hvert har vi også sett en trend innenfor kaffe der eksepsjonell smak, gode råvarer og presisjon i bryggingen står i fokus. Håndbrygging, eller ”slow coffee” er videreføringen av dette. Her er det den som brygger kaffen som selv setter premissene for hvor god kaffen blir, i motsetning til en automatisk kaffetrakter som tar fra deg muligheten til å finne nyansene og det spennende i hver enkelt kaffe.
Håndbrygging gir bryggeren selv mulighet til å eksperimentere for å komme frem til den perfekte kaffekoppen. Ting som kan varieres er for eksempel kverningsgraden på kaffen, temperaturen på vannet, helleteknikken og mengden kaffe/vann. Hvilken type filter du bruker kan også gjøre en stor forskjell. Det finnes både papir-, stoff-, og metallfiltere tilgjengelig på markedet. Alle setter sitt karakteristiske preg på kaffekoppen.
Når du har funnet en oppskrift du virkelig liker kan det være lurt å skrive den ned så du husker den, og eventuelt kan finjustere til neste gang. En presis vekt er en fordel å bruke til å veie opp kaffebønnene du skal kverne slik at du ikke kverner opp unødvendig mye kaffe. Tre håndbryggemetoder som har blitt meget populære i Norge er Chemex, V60 og AeroPress. Vi selger alle disse til fornuftige priser levert hjem til deg!
Senere vil vi skrive mer om bruk av de enkelte håndbryggerne og dele noen av våre beste oppskrifter med deg - følg med her på bloggen eller skriv deg opp på vårt nyhetsbrev!